علت نشت آب از زیر توالت فرنگی به موارد متعددی بستگی دارد که اگر به موقع شناسایی و بر طرف نشود می تواند خسارت های جبران ناپذیری به تاسیسات آپارتمان وارد کند. استفاده از خدمات لوله کشی ساختمان راهی است که می توانید به کمک آن هر گونه نشتی از سیفون و فلاش تانک را سریعا پیدا کرده و از گسترش آن به سایر نقاط جلوگیری کنید.
از آنجایی که آب دادن زیر توالت فرنگی بیشتر مربوط به قطعات و نحوه نصب تجهیزات می باشد، باید قدم به قدم تمامی متعلقات آن را اگر تجربه دارید بررسی کنید تا به منشا مشکل برسید. اگر زمان و تجربه کافی در این زمینه ندارید می توانید از همکاران ما در قسمت نصب و تعمیرات توالت فرنگی راهنمایی بگیرید.
این مقاله به مهمترین دلایل تشخیص نشتی توالت از زبان سرویسکار با تجربه مجموعه فیکس پایپ می پردازد تا دوستان بتوانند در مواقع لزوم این موارد را بررسی کرده به طوری که تا زمان رسیدن تعمیرکار از پخش شدن آن ممانعت کنند. شما با دانستن علت ها به راحتی می توانید تعمیر توالت فرنگی را در خانه انجام دهید.
دلایل نشت آب از زیر توالت فرنگی
علت آب دادن زیر توالت فرنگی می تواند به مواردی همچون:
- خرابی فلاپر
- شناور معیوب
- فلاپر گیر کرده
- نشتی یا شکستگی لوله ورودی آب
- وجود شکستگی و ترک در مخزن توالت فرنگی
- شل شدن و نشتی در اتصالات فرنگی
- زنگ زدگی شیر پر کن
- شکستگی و ترک های ریز روی کاسه توالت فرنگی
- ترک خوردگی یا پارگی واشر مومی فرنگی
- گرفتگی لوله فاضلاب
مربوط باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر و بررسی های دقیق تر در ادامه همین مطلب با ما همراه باشید تا نکات تکمیلی و نحوه چگونگی انجام کار را به طور واضح شرح دهیم تا بتوانید مراحل را به گام به گام پیش ببرید.
1- خرابی فلاپر
آب تا زمان استفاده برای سیفون کردن توالت، در مخزن ذخیره می شود. فلاپر که از پلاستیک یا لاستیک ساخته شده، یکی از مهم ترین اجزای مخزن است. این قطعه، حکم یک سد بین مخزن و کاسه توالت را دارد. فلاپر با ایجاد یک درزگیر، آب را درون مخزن نگه می دارد.
اگر فلاپر جدید به درستی آب بندی نکند، باعث نشتی آب از توالت می شود. اصلی ترین دلیل برای اینکه توالت به طور مداوم آب را خالی می کند، خرابی شیر تخلیه (شیر فلاپر) در کف مخزن توالت است. در صورتی که فلاپر به درستی روی دهانه شیر تخلیه قرار نگیرد، آب به کاسه چکه می کند. نشتی به دلیل وجود درز در شیر تخلیه اتفاق افتاده است. این مشکل با تعویض درزگیر شیر تخلیه قابل حل است.
زمانیکه سیفون را می کشید، فلاپر داخل سیفون بالا می رود تا راه برای جریان آب به کاسه باز شود. بنابراین، مجددا آب را در کاسه پر می کند تا از رشد باکتری و ایجاد لکه در داخل آن جلوگیری کند. به محض اینکه فلاپر به جایگاه اصلی خود باز می گردد، مخزن دوباره با آب پر می شود و این چرخه به طور مداوم ادامه پیدا می کند.
فلاپر شاید به نظر یک قطعه ساده بین سیفون و کاسه توالت برسد. اما، می تواند در مواردی مخرب هم باشد. به مرور زمان، فلاپر ممکن است ترک بردارد، بشکند یا تغییر شکل دهد و در نهایت نتواند جریان آب را به درستی کنترل کند. در نتیجه، این امر باعث نشتی آب از مخزن به کاسه توالت می شود.
در نتیجه، نشتی از درزگیر آب توالت می تواند مشکل بزرگی ایجاد کند. لوله کش ها به این نوع نشتی، «نشتی خاموش» می گویند چون اکثر مالکان خانه نمی توانند آن را تشخیص دهند. بنابراین، مالکانی که با مشکل نشتی خاموش در درزگیر توالت روبرو هستند، احتمالا شاهد قبض آب بالاتری از حد معمول خواهند بود. شیر فلاپر توالت با گذشت زمان می تواند کثیف یا شکسته شود و در آن رسوب و زنگ زدگی جمع شود.
برای اینکه بفهمید آب به آرامی از توالت شما چکه می کند یا نه، می توانید یک کار ساده انجام دهید. برای پیشگیری از هدر رفت آب، بعد از هر بار سیفون به صداهای تولید شده در توالت گوش دهید تا از این مشکل جلوگیری کنید. بعد از پر شدن کاسه توالت، نباید صدای چکه ای از آن بیاید. خبر خوب این است که خرابی فلاپر نسبتاً ارزان و به راحتی قابل تعمیر است. شاید فکر کنید که چطور باید نشتی توالت را تعمیر کنید. خب، در این مورد، با استفاده از یک ست نصب توالت فرنگی، می توانید فلاپر قدیمی را برداشته و یک قطعه جدید در سیفون نصب کنید.
2- شناور معیوب
شناور توالت، توپی است که روی آب داخل مخزن فرنگی شناور می شود. به این قطعه، شیر توپی یا فلوتر نیز گفته می شود. وظیفه شناور این است که زمانی که مخزن نیاز به پر شدن مجدد دارد، به مکانیزم کنترل کننده ورودی آب، علامت دهد.
به طور معمول، پس از رسیدن آب به سطح مشخصی، جریان آب به داخل سیفون باید قطع شود. شناور روی آب قرار می گیرد، سطح آب را کنترل می کند و بعد از رسیدن به نقطه معین، جریان ورودی را متوقف می سازد. سایش و پارگی و یا آسیب مکانیکی می تواند باعث ترک خوردن یا کج شدن این قسمت از توالت شود. هنگامی که این اتفاق می افتد، شیر پرکن به طور مداوم کار خواهد کرد.
با این حال، اگر مخزن شما سرریز می کند، ممکن است شناور معیوب دلیل آن باشد. خوشبختانه، تعمیر یک توپی خراب کار دشواری نیست. در اکثر موارد، می توان به راحتی یک قطعه جدید جایگزین نصب کرد. تنها کاری که شما باید انجام دهید این است که آن را به جای خود قرار دهید و بدون نیاز به تلاش زیاد یا استفاده از ابزار آن را تعمیر یا تعویض کنید.
قبل از اینکه خودتان برای رفع این مشکل اقدام کنید، ابتدا باید بفهمید که آیا این واقعا دلیل اصلی نشتی توالت شماست یا خیر. بعد از اینکه مطمئن شدید، در اینجا مراحلی برای جایگزینی شناور کاسه فرنگی گفته شده است:
- قطع کردن آب: ابتدا باید شیر آب ورودی به توالت را ببندید. معمولا با چرخاندن شیر در جهت عقربه های ساعت، آب قطع می شود.
- خالی کردن مخزن: با کشیدن سیفون، آب داخل آن را خالی کنید. باقی مانده آب را نیز می توانید با یک وسیله جاذب مانند حوله، پاک کنید.
- باز کردن شناور قدیمی: با استفاده از انبر، بازوی شناور قدیمی را باز کنید و آن را جدا کنید.
- نصب شناور جدید: شناور جدید را در جای خود قرار دهید و آن را محکم به شیر پرکن وصل کنید.
- وصل کردن جریان آب: حالا می توانید شیر آب را باز کنید و ببینید که آیا مشکل نشتی برطرف شده است.
همانطور که در تمامی قسمت های این مقاله گفته شد، اگر می خواهید جلوی نشت آب زیر توالت فرنگی را به صورت استاندارد و تضمین شده بگیرید کافی است با لوله کش سیار فیکس پایپ تماس گرفته و پس از مشاوره، راه حل مناسبی را دریافت کنید.
3- گیر کردن فلاپر
گاهی اوقات ممکن است خود فلاپر توالت سالم باشد، اما عملکرد درستی نداشته باشد. در برخی موارد، فلاپر به جای اینکه به حالت اولیه برگردد، به حالت باز چسبیده می ماند. این اتفاق باعث جریان مداوم آب از مخزن به کاسه توالت و ایجاد نشتی می شود. اگر در توالت شما چنین اتفاقی می افتد، دسته سیفون را بررسی کنید، زیرا به احتمال زیاد این دسته لق شده و به درستی کار نمی کند.
برای رفع مشکل نشتی کاسه توالت، درپوش مخزن را بردارید و بررسی کنید که آیا فلاپر همچنان به دسته سیفون متصل است یا خیر. این بررسی کوچک می تواند به شما کمک کند تا متوجه شوید که زنجیر [متصل کننده دسته سیفون به فلاپر] لیز خورده است یا نیاز به تنظیم مجدد دسته سیفون وجود دارد
ممکن است مکانیزم بالابر و پایین برنده فلاپر نیاز به تعمیر داشته باشد. این تجهیزات جز لوازمی هستند که می توان آنها را از ابزار فروشی تهیه کرد. بنابراین، اگر می خواهید خودتان این کار را انجام دهید کافی است سری به مغازه های اطراف زده و پس از خریداری قطعه جدید آن را تعویض کنید.
4- نشتی یا شکستگی لوله ورودی آب
آب از طریق لوله کشی روکار یا توکار به مخزن هدایت می شود. هنگامی که این لوله به درستی کار می کند، مثل یک سیستم خلا عمل کرده و به نوعی، هیچ راهی برای نفوذ هوا به داخل و نشت آب به بیرون وجود ندارد.
با این حال، به مرور زمان یا به دلیل فشار زیاد آب، ممکن است لوله تامین آب ترک بردارد و خراب شود. در چنین شرایطی، ممکن است متوجه شوید که آب در کف اطراف توالت فرنگی پخش شده است. در موارد جدیتر، ممکن است کف توالت دچار آب گرفتگی شود.
نشتی معمولا زمانی اتفاق میافتد که اتصالات ضعیف یا شل شوند. همچنین، روکش لاستیکی داخل لوله تامین آب که برای جلوگیری از نشتی وجود دارد، ممکن است پاره شود. این اتفاق یا به دلیل سایش و پارگی تدریجی یا آسیب مکانیکی به لوله و اتصال رخ میدهد.
اگر می خواهید خودتان نشتی توالت را تعمیر کنید، حتما جریان آب ورودی به توالت را قطع کنید و به دقت لوله تامین آب ترک خورده را تعویض نمایید. همچنین، سیستم لوله کشی جدید توالت را با نوار تفلون بپوشانید و آن را به توالت و شیر نشتی توالت وصل کنید. برای محکم کاری بیشتر، حتی می توانید از خمیر اپوکسی تعمیر پلاستیک نیز استفاده کنید.
5- وجود شکستگی و ترک در مخزن توالت فرنگی
یک مخزن توالت، آبی را در خود نگه می دارد تا کاسه توالت را برای مکانیزم سیفون کردن دوباره و دوباره پر کند. اگر متوجه شدید که آب در کف اطراف توالت جمع شده است، ممکن است به دلیل آب دادن از زیر توالت فرنگی باشد.
به طور معمول، نشتی مخزن توالت زمانی اتفاق می افتد که مخزن ترک خورده یا شکسته باشد. حتی ترک های بسیار ریز نیز می توانند باعث نشتی توالت شوند و تشخیص این نوع ترک های کوچک بسیار دشوار است.
خبر خوب این است که برای ترک های کوچک در مخزن توالت، نیازی به تعویض کل فرنگی نیست. تعمیر مخزن توالت با یک درزگیر مناسب به راحتی قابل انجام است. با این حال، پیدا کردن ترک، به خصوص ترک های کوچک، می تواند چالش برانگیز باشد. اما هنگامی که سایر دلایل احتمالی نشتی را رد کردید و محل ترک را پیدا کردید، می توانید مراحل زیر را برای ترمیم مخزن ترک خورده توالت خود امتحان کنید:
- قطع کردن آب: ابتدا شیر آب ورودی به توالت را با چرخاندن در جهت عقربه های ساعت قطع کنید.
- خالی کردن مخزن: با کشیدن سیفون، آب داخل مخزن را خالی کرده و باقی مانده آب را به کمک حوله یا پارچه خشک کنید.
- انتخاب درزگیر مناسب: برای پر کردن ترک می توانید از درزگیر مخصوص چینی یا اپوکسی استفاده کنید.
- پر کردن ترک: درزگیر یا اپوکسی را کمی بالاتر از ترک شروع کنید و به آرامی روی ترک بکشید تا ترک با درزگیر پر شود.
- صاف کردن درزگیر: درزگیر را با یک کاردک پلاستیکی صاف کنید و بگذارید حداقل 24 ساعت خشک شود.
- وصل کردن آب: بعد از گذشت 24 ساعت، دوباره شیر آب را باز کنید و ببینید که آیا هنوز نشتی وجود دارد یا خیر.
6- شل شدن و نشتی در اتصالات فرنگی
درست شبیه هر وسیله دیگری، توالت ها دارای اتصالات متعددی هستند که به جلوگیری از نشتی آب از توالت کمک می کنند. اگر هر یک از این اتصالات آب بندی خود را از دست بدهند، آب از اتصالات نفوذ کرده و روی کف توالت جمع می شود. حتی ممکن است نیاز به تشخیص ترکیدگی لوله با دستگاه باشد.
پس برای جلوگیری از هرگونه خرابی بیشتر، سعی کنید به طور منظم اتصالات توالت خود را بررسی کنید تا قبل از ترک خوردن یا نشتی، هر گونه مشکل شناسایی و رفع شود. مهمتر از همه، برای تعمیر نشتی توالت، از قطعات باکیفیت برای جایگزینی اجزای فرسوده استفاده کنید، زیرا این کار می تواند از تکرار چنین مشکلاتی در آینده پیشگیری کند. برای رفع چنین معضلی می توانید از نوار چسب تعمیر لوله ضد آب استفاده کنید.
7- زنگ زدگی شیر پر کن
اگر متوجه شدید که سیفون توالت سر ریز می کند و دلیل آن خرابی شناور نیست، پس به احتمال زیاد نشتی از شیر پرکن توالت است. شیر پرکن، به همراه شناور، جریان آب ورودی به مخزن را کنترل می کند. این مکانیزم اطمینان حاصل می کند که مخزن فرنگی در هر بار پر شدن، تنظیم سطح آب توالت فرنگی را به خوبی انجام می دهد.
شیر پرکن توالت به مرور زمان دچار سایش و پارگی می شود. همچنین، رسوبات معدنی می توانند روی آن جمع شده و باعث آسیب شوند. این مشکلات می توانند باعث شوند که شیر پرکن قادر به قطع جریان آب نباشد و در نتیجه منجر به نشتی توالت شود. هنگامی که شیر پرکن زنگ زده یا آسیب دیده ای دارید، باید آن را تعویض کنید.
تعویض شیر پرکن توالت به تنهایی کار خیلی پیچیده ای نیست. هنگامی که سایر علل رد شد، می توانید برای تعمیر شیر پرکن خود مراحل زیر را دنبال کنید:
- فلکه را ببندید
- مخزن باید خالی شود
- اتصالات را باز کنید
- باز کردن شیر پرکن معیوب
- نصب شیر پرکن جدید
- وصل کردن مجدد جریان آب
- تست قطعه جدید
8- شکستگی و ترک های ریز روی کاسه توالت فرنگی
علت نشت آب از زیر توالت فرنگی می تواند به دلیل خرابی مخزن یا هر دلیل دیگری باشد. با این حال، آسیب کاسه می تواند ناشی از ترک هایی باشد که نمی توان آنها را به طور کامل با چسب یا خمیر مهر و موم کرد. در این صورت احتمال ریختن آب آلوده روی کف زمین بیشتر است.
اگر متوجه شدید که کف توالت به دلیل ترک خوردگی یا نشتی در هر یک از بخش های ساختاری آن، از آب بندی خارج شده، بهترین راه برای رفع مشکل، تعویض توالت فرنگی است. در این خصوص می توانید از نصاب توالت فرنگی راهنمایی و مشورت بگیرید.
9- ترک خوردگی یا پارگی واشر مومی فرنگی
زیر کاسه توالت ، یک لایه عایق به نام «حلقه مومی» وجود دارد که مانعی نفوذ ناپذیر است و از چکه کردن آب بعد از سیفون زدن و ریختن فاضلاب به کف جلوگیری میکند. پارگی و فرسوده شدن این قطعه می تواند منجر به نشت آب از زیر توالت فرنگی شود.
بنابراین هر چند وقت یک بار، این لایه نیاز به تعویض دارد. اما تعویض حلقه زیر توالت، کاری نیست که خودتان به تنهایی آن را انجام دهید. از آنجایی که این فرآیند نیازمند دقت زیاد است و اشتباهات کوچک به معنی مواجه شدن با مشکلات مشابه یا حتی بدتر خواهد بود بهترین گزینه استفاده از سرویسکار ماهر می باشد.
10- گرفتگی لوله فاضلاب
اگر چند وقتی است که تخلیه توالت فرنگی به کندی صورت می گیرد یا در اطراف نشتی مشاهده می شود به احتمال زیاد گرفتگی لوله فاضلاب دارید. این انسداد می تواند به حلقه مومی فشار وارد کرده و به مرور باعث شکسته شدن و نشت آب از زیر توالت فرنگی می شود. برای اطمینان از این اتفاق بهتر است با یک لوله کش صحبت کنید تا با بررسی دقیق تر منشا مشکل را پیدا و رفع نماید.
اگر نشت آب از زیر توالت فرنگی رفع نشد چکار کنیم؟
مواردی که در قسمت بالا گفته شد حاصل تجربه سرویسکاران متعددی است که در مواجه با نشت و ترکیدگی مشکل را با این احتمالات بر طرف می کنند. چنانچه گام به گام با این آموزش پیش رفتید و همچنان مشکل پا بر جاست، می توانید از خدمات نصب و تعمیر توالت فرنگی شرکت فیکس پایپ استفاده کنید.
برای این کار کافی است با شماره 09103950042 تماس گرفته و پس از ارائه توضیحات همکاران ما در بخش پشتیبانی درخواست شما را ثبت خواهد کرد. در ادامه با هماهنگی مشتری سرویسکار در ساعت مقرر در محل حاضر شده و اقدامات لازم جهت رفع خرابی انجام خواهد شد.
نشانههای اصلی چگونگی تشخیص نشتی توالت از زیر عبارتند از: کف مرطوب، بهویژه در اطراف حمام و توالت فرنگی، بوی گاز فاضلاب
به طور خلاصه بررسی و تعمیر و تعویض شناور معیوب، مهر و موم شکستگی و ترک در کاسه، رفعگرفتگی لوله فاضلاب، خرابی حلقه موم و... می تواند مشکل را تا حدودی حل کند.
اگر نشتی توالت شما جزئی باشد، هزینه ای برای شما نخواهد داشت! بدیهی است که متغیرهای متعددی وجود دارد که می تواند بر افزایش هزینه های نشتی تأثیر بگذارد. چگونه از آب دادن از زیر توالت فرنگی مطلع شویم؟
چطور نشت آب از زیر توالت را متوقف کنیم؟
هزینه تعمیر نشتی توالت چقدر است؟
بسیار عالی و جامع بود