لوله کشی شوفاژ یکی از مهم ترین مراحل نصب رادیاتور است که باید به صورت کاملا حرفه ای مطابق با استانداردهای لوله کشی ساختمان توسط افراد ماهر و با تجربه انجام شود. هر چقدر این کار اصولی و متناسب با شرایط خانه شما اجرا شده باشد می توانید سالها بدون کمترین دردسری از گرمای مطبوع شوفاژ خود نهایت استفاده را ببرید.
اگر به تازگی مراحل ساخت آپارتمان شما به پایان رسیده و در مرحله لوله گذاری برای پکیج و شوفاژ و سایر قسمت ها هستید یا قصد دارید لوله های قدیمی رادیاتور را با روش های جدید جایگزین کنید با ما همراه باشید تا شما را با انواع روش لوله کشی شوفاژ آشنا کنیم تا بتوانید بهترین گزینه را انتخاب کنید.
خدمات لوله کشی شوفاژ در تهران
امروزه دریافت خدمات لوله کشی شوفاژ و رادیاتور برای ساکنین مراکز تجاری و مسکونی به یک دغدغه تبدیل شده است چرا که نمی توانند یک شرکت معتبر و با سابقه ای را در این زمینه پیدا کنند. هر چند در سال های اخیر با وجود سایت های اینترنتی و شبکه های اجتماعی دسترسی به این مراکز آسان تر از گذشته شده است اما هنوز هم نمی توان سرویسکار مناسبی را انتخاب کرد. یکی از راههایی که می توان انجام داد این است که سراغ مجموعه هایی برویم که سالها در شهر تهران انواع سرویس های تاسیساتی را ارائه می کنند و در اکثر مناطق لوله کش سیار دارند.
همچنین این شرکت ها پرسنل با سابقه و حرفه ای زیادی دارند که توانایی انجام هر گونه نصب رادیاتور و رفع خرابی را در کنار سایر امور همچون تشخیص ترکیدگی لوله، نصب شیرآلات، تعمیر توالت فرنگی و… را کاملا تخصصی عملیاتی می کنند. به همین دلیل می توانید با اطمینان بیشتری کار لوله کشی رادیاتور را به آنها بسپارید.
شرکت فیکس پایپ یکی از مجموعه هایی است در سطح شهر تهران که علاوه بر موارد بالا، مزیت دسترس پذیری بسیار خوبی را هم دارد، به شکلی که این مرکز با مستقر کردن تعمیرکاران خود در اکثر محله ها و معابر اصلی، زمان اعزام و رسیدن کارشناس را به حداقل رسانده تا اجرای کار در مدت زمان بسیار کوتاهی به پایان برسد.
همکاران ما در مناطق زیر به صورت همه روزه حاضر هستند تا خدمات لوله کشی شوفاژ را ارائه نمایند:
ما همه روزه حتی ایام تعطیل آماده خدمت رسانی به مشتریان عزیز هستیم که قصد بازسازی لوله کشی شوفاژ و پکیج خود را دارند. کلیه خدمات ما درای گارانتی حسن انجام کار و تست مجدد می باشد.
لوله کشی شوفاژ ساختمان چگونه است؟
همانطور که می دانید در ساختمان های تجاری و مسکونی امروزی روش های متنوعی برای تامین گرمای مورد نیاز در فصل زمستان وجود دارد که هر کدام بسته به شرایط محیطی، مصالح به کار رفته، نور گیر یا در سایه بودن، گرمایش مناسبی انتخاب می شود. در بین تمامی گزینه ها لوله کشی شوفاژ حرف اول را می زند.
روزهایی را به یاد بیاورید که برای در امان ماندن از سرمای زمستان باید در صف های طولانی نفت، گازوئیل و کپسول های گاز منتظر می مانیدیم تا شاید نوبت به ما هم برسد. در این بین کثیف بودن و تولید دوده که حاصل سوختن نفت و گازوئیل بود زندگی افراد را تحت الشعاع قرار می داد. در زمان های قدیم باید همواره از کوره آبگرمکن هایی که سوخت آنها از نفت بود به صورت مرتب مواظبت می کردیم تا مبادا کوره پر شود. با پر شدن کوره تامین آب گرم مصرفی و گرمای مورد نیاز رادیاتورها با وقفه طولانی مواجه می شد.
اما امروزه روش های نوین به قدری مورد استقبال تمامی افراد قراره گرفته که دیگر کسی به فکر استفاده از روش های سنتی و قدیمی لوله کشی آب و شوفاژ نمی باشد. در حال حاضر شما با لوله کشی پکیج و قرار دادن چندین رادیاتور در قسمت های مختلف خانه و محل کار، می توانید با کمترین زحمتی گرمای با کیفیتی را برای استحمام و گرم شدن در روزهای سرد در اختیار داشته باشید. در ادامه شما را با روش های مختلف این کار اشنا خواهیم کرد.
انواع لوله کشی شوفاژ ساختمان
به صورت کلی شرکت لوله کشی شوفاژ تهران با توجه به شرایط داخلی ساختمان، نوع لوله کشی داخلی، مصالح استفاده شده و دریافت بیشترین راندمان، یکی از روش ها را در نظر می گیرد. این مراحل به 4 دسته بندی اساسی تقسیم می شود که هر کدام با توجه به موارد گفته شده و درخواست مشتری عملیاتی می شود. لوله کشی آب و شوفاژ جز خدماتی است که حتما باید زیر نظر کارشناس خبره راه اندازی شود تا در پایان مشکلی به وجود نیاید.
برای اینکه درک صحیحی از انواع سیستم لوله کشی آب و شوفاژ داشته باشیم باید ابتدا بدانیم انتقال اب چند روش دارد تا در ادامه آن را با شوفاژ ترکیب کنیم چرا که این دو به هیچ عنوان از هم جدا نیستند. به طور کلی سیستم لوله کشی آب شوفاژ دارای چهار روش کلی است:
- محفظه باز: در این سیستم انتقال آب به سمت منبع های چند هزار لیتری که فقط از یک سمت به فضای باز راه دارند انجام می شود.
- محفظه بسته: در این روش آب در محفظه هایی قرار می گیرد که هیچ راه ارتابطی با هوای بیرون ندارند. برای همین در این مورد شما با منابع انبساط به شکل باز و بسته روبرو هستید که تنها در نوع باز، سیستم هوای ازاد ارتباط دارد.
- سیستم تک گذر: هر نوع شیرالات و تجهیزاتی که در مسیر آب گرم مصرفی قرار گرفته باشند و با یک بار استفاده تخلیه شوند در این سیستم تعریف می شوند.
- روش گردشی: در این مورد بر خلاف روش قبلی آب پس از رسیدن تجهیزات مودر نظر تخلیه نمی شود و به دلیل مدار گردشی که برای آن طراحی شده، بین پکیج و مبدا جریان گردش می کند. این کار می تواند توسط پمپ یا اختلاف وزنی آب گرم صورت بگیرد که در دو نوع باز و بسته اجرایی می شود.
پس از اینکه آموختیم آب مورد نیاز برای رادیاتورها طی چه فرایندهایی آماده سازی می شود حالا می توان به راحتی درک کرد که سیستم های لوله گذاری شوفاژ چند نوع هستند و عملکرد هر کدام چگونه است؟ برای اینکه رادیاتورها قادر باشند گرمای مورد نیاز محیط را کسب کنند باید از یک منبع تولید جریان آب گرم نظیر پکیج یا موتور خانه استفاده نماییم. این تجهیزات آب مورد نیاز را در تمامی لوله هایی که برای این کار تعبیه شده به جریان می اندازند تا هر تعداد که رادیاتور در محل حضور دارد به سرعت گرم شود.
روندی که آب گرم از پکیج یا موتور خانه طی می کند تا به دستگاههای مصرفی رسیده و دوباره به چرخه انتقال بر می گرد. تمامی اقدامات رفت و برگشت آب در داخل لوله ها می تواند به چندین روش صورت بگیرد که از مهمترین آنها می توان به:
1- سیستم لوله کشی شوفاژ تک لوله ای:
این مورد بیشتر برای خانه هایی که رادیاتور کمی دارند مناسب است. روال کار به این صورت است که انتقال آب گرم از پکیج یا موتور خانه به رادیاتورها توسط یک لوله انجام شده و پس از افت دما دوباره به سمت منبع تامین آب گرم بر میگردد. نکته ای که اهمیت دارد این است هر رادیاتور به صورت مجزا یک لوله رفت و برگشت دارد و نمی توان تنها از یک لوله برای انتقال انرژی کم گرفت.
2- سیستم لوله کشی شوفاژ دو لوله:
علارغم روش قبلی ما در این سیستم از دو لوله مجزا برای ریاندن آب گرم به رادیاتورها استفاده می کنیم. یعنی جریان رفت و برگشت هر کدام به صورت کاملا جدا لوله مربوط به خود را دارد. به بیان ساده تر آب گرم ورودی از طریق لوله خود به رادیاتورها رسیده و جریان برگست هم با لوله ای که برای آن در نظر گرفته شده پس از کاهش دما به پکیج یا موتور خانه برمی گردد. روش شوفاژ دو لوله خود به دو زیر مجموعه برگشت مستقیم و برگشت معکوس بخش بندی می شود که تنها تفاوت آنها در نخوه اتصال لوله خروجی به شوفاژ است.
لوله کشی انشعابی شوفاژ
سنتی ترین و قدیمی ترین روشی که برای نصب شوفاژ از آن استفاده می کردند. در این سیستم شما به دلخواه می توانید مسیر را به شکل توکار یا روکار در نظر بگیرید. اما این نکته را فراموش نکنید اگر انتخاب شما لوله کشی توکار شوفاژ است باید قبل از سفید کاری ساختمان، لوله ها را در مسیر مورد نظر قرار داده و پس از انجام تست های مورد نظر، روی آن را سیمان کاری کنید.
اما اگر می خواهید لوله های قدیمی را بازسازی و تعمیر نمایید برای کاهش خرابی و آوار برداری لوله کشی روکار شوفاژ گزینه مناسب تری است. در این روش پس از طراحی مسیر لوله گذاری، لوله ها از مکان هایی که دید کمی دارند عبور می کنند. در حال حاضر شرکت فیکس پایپ تمامی این خدمات را با بالاترین کیفیت به دوستان عزیز ارائه می نماید. کافی است با شماره های داخل سایت تماس گرفته و نسبت به ثبت درخواست خود اقدامات لازم را انجام دهید.
لوله کشی شوفاژ به روش کلکتوری
لوله کشی شوفاژ به روش کلکتوری یک روش مدرن برای لوله کشی شوفاژ است که در آن از یک کلکتور برای توزیع آب گرم به رادیاتورها استفاده می شود. این روش مزایای زیادی نسبت به روش سنتی دارد، از جمله:
- توزیع آب گرم یکنواخت تر
- کاهش افت فشار آب
- امکان استفاده از رادیاتورهای کوچکتر
- سهولت تعمیر و نگهداری
در روش کلکتوری، یک کلکتور در هر طبقه یا واحد ساختمان نصب می شود. کلکتور دارای یک ورودی و چندین خروجی است. آب گرم از منبع گرمایش وارد کلکتور می شود و از طریق خروجی ها به رادیاتورها توزیع می شود. رادیاتور ها به صورت موازی به کلکتور متصل می شوند. این بدان معناست که هر رادیاتور به طور مستقیم به کلکتور متصل است و آب گرم از طریق کل سیستم به آن می رسد.
مزایایی که لوله کشی شوفاژ به روش کلکتوری دارد عبارنتد از:
- انتقال آب گرم یکنواخت: در روش کلکتوری، آب گرم به طور مساوی بین رادیاتورها توزیع می شود. این امر باعث می شود که تمام رادیاتورها به طور یکنواخت گرم شوند.
- جلوگیری از افت فشار آب: در روش سنتی لوله کشی شوفاژ، آب گرم باید از طریق چندین رادیاتور عبور کند. این امر باعث افت فشار آب می شود. در روش کلکتوری، آب گرم فقط باید از طریق کلکتور عبور کند، بنابراین افت فشار آب کمتر است.
- نصب رادیاتورهای کوچک: در روش سنتی لوله کشی شوفاژ، برای جبران افت فشار آب، رادیاتورها باید بزرگ باشند. در روش کلکتوری، به دلیل افت فشار آب کمتر، می توان از رادیاتورهای کوچکتر استفاده کرد.
- سرعت عمل در تعمیر و نگهداری: در روش کلکتوری، اگر یکی از رادیاتورها دچار مشکل شود، فقط آن رادیاتور نیاز به تعمیر یا تعویض دارد. در روش سنتی لوله کشی شوفاژ، اگر یکی از رادیاتورها دچار مشکل شود، ممکن است کل سیستم نیاز به تعمیر یا تعویض داشته باشد.
در کنار مزایا، این سیستم معایبی هم دارد که به ترتیب:
- هزینه بالاتر: هزینه نصب سیستم لوله کشی شوفاژ به روش کلکتوری نسبت به روش سنتی بیشتر است.
- فضای بیشتر مورد نیاز: کلکتورها فضای بیشتری نسبت به شیرهای رادیاتور سنتی اشغال می کنند.
در مجموع، لوله کشی شوفاژ به روش کلکتوری بسیار کارآمد است و مزایای زیادی نسبت به لوله گذاری سنتی دارد. اگر قصد دارید سیستم لوله کشی شوفاژ خود را بازسازی کنید، روش کلکتوری یک گزینه عالی است.
انواع لوله مناسب لوله کشی شوفاژ ساختمان
انتخاب لوله مناسب یکی از مهمترین مراحلی است که پس از طراحی مسیر لوله گذاری شوفاژ باید مورد توجه قرار بگیرد. از آنجایی که قرار است در لوله ها، آب گرم جریان داشته باشد باید لوله هایی به کار برد که کمترین میزان تولید رسوب و اکسید شدن با گرما را داشته باشد. برای انتخاب لوله مناسب و با کیفیت می توانید از لوله کش شوفاژ کمک بگیرید تا براساس تجربه و شرایط ساختمان بهترین گزینه را پیشهاد بدهد.
لوله کشی شوفاژ با لوله سفید
امروزه اجرای لوله کشی شوفاژ با لوله سفید یکی از اصلی ترین و اولین انتخاب هایی است که ساکنین منازل آن را در نظر می گیرند. مزایایی بیشماری که این لوله ها در مقایسه با لوله های اهنی به وجود آورده باعث شده است در سالهای اخیر تنها از لوله ای سفید تک لایه پلیمری استفاده شود. محاسن فراوانی همچون: حمل و نقل آسان، عمر بالا، اجرای فوری، قیمت مناسب متریال و اجرت کار منصفانه در کنار کیفیت بالا از دلایلی است که امروزه پیمانکاران این جنس لوله را در پروژه های لوله کشی حوله خشک کن و رادیاتور به کار می برند.
البته باید این را بدانید که علاوه بر لوله های سفید یا (سبز) لوله های پنج لایه سفید هم در بازار وجود دارد که نباید با نوع تک لایه اشتباه گرفته شود. اما صحبت ما در حال حاضر لوله کشی شوفاژ با لوله سفید است که بیشترین مصرف را در لوله کشی ساختمان دارد. معمولا نوع لوله گذاری فرقی نمی کند و می توان از روش های انشعابی و یا کلکتوری این کار را انجام داد. هر چند بهتر است در کنار این لوله، لوله کشی انشعابی شوفاژ با پکیج و بعضا موتور خانه گزینه مناسب تری است.
لوله کشی شوفاژ با لوله پنج لایه
لوله های پنج لایه یکی از جدیدترین و با کیفیت ترین لوله هایی هستند که با بالاترین تکنولوژی تولید می شوند. در ساختار این لوله از دو لایه چسب و سه لایه آلومینیوم و مقداری پلیمر پلی اتیلن استفاده شده است. به عبارتی بین لوله پنج لایه ورق های آلومنیومی قرار گرفته تا نفوذ هر گونه هوا به داخل لوله جلوگیری شود. معمولا بین ورقه ها هم با چسب پر شده است.
لوله کشی شوفاژ با لوله پنج لایه به دلیل محاسنی که دارد یکی از انتخاب هایی است که بر لوله کشی شوفاژ با لوله سفید اولویت پیدا می کند. لوله های پنج لایه مقاومت بسیار بالایی در مقابل عبور جریان آب گرم از خود نشان می دهد. علاوه بر قسمت رادیاتورها، شما می توانید از این لوله ها در آب رسانی به سایر قسمت های خانه نیز بهره ببرید. لوله کشی شوفاژ با لوله پنج لایه می تواند شما را از شر ترکیدگی لوله، زنگ زدگی و فرسوده شدن، حمل و نقل های ساقت فرسا نجات داده و تا سالها سیستم لوله گذاری خود را بیمه کنید.
لوله کشی شوفاژ با لوله سبز
با تغییر و تحولی که در حوزه تاسیسات ساختمان به وجود آمد لوله کشی شوفاژ با لوله سبز جای لوله های آهنی و جوشی را خیلی سریع گرفت. استفاده از لوله های آهنی معایبی بسیار فراوانی نظیر: گرفتگی لوله آب، زنگ زدگی، ایجاد نشتی های ریز و درشت، طولانی شدن زمان اجرای پروژه و… را بر شمرد. اما لوله های نسل جدید بدون کمترین رسوب و گرفتگی افزایش فشار آب گرم را به همراه دارد. لوله کشی شوفاژ با لوله سبز هم می تواند به شکل سنتی و یا کلکتوری اجرایی شود.
تقسیم بندی لوله ها هم به این شکل است که به تعداد رادیاتورها، لوله ای که از پکیج یا موتورخانه شروع می شود در مسیر به ر شوفاژ یک انشعاب داده می شود. بد نیست این را هم بدانید لوله کشی شوفاژ با لوله سفید را از سقف هم می شود کشید فقط باید شرایط آن مهیا باشد.
نقشه لوله کشی شوفاژ ساختمان
در ساختمان سازی جدید استفاده از پلن های طراحی و قرار گیری هر المان، کار ساخت و ساز را با کیفیت تر و با شتاب مناسبی پیش می برد. این مورد در تمامی بخش ها از اسکلت بندی و بتن ریزی گرفته تا مواردی همچون نصب شیرآلات و… به کمک همین طرح ریزی ها صورت می گیرد. نقشه لوله کشی شوفاژ ساختمان یکی از کارهایی است که توسط نصاب شوفاژ و رادیاتور پیاده سازی می شود تا قبل از هر اقدامی بتواند مسیر لوله ها و محل قرار گیری پکیج و شوفاژ ها را در هر قسمت مشخص کند.
در اصل این نقشه لوله کشی شوفاژ ساختمان تشکیل شده از اطلاعات جامعی که نان می دهد در یک ساختمان از چه متریال و اتصالات استفاده شده و مسیر هر رادیاتور از منبع تامین انرژی جواه پکیج باشد یا موتور خانه به خوبی رسم شده تا بعدها اگر نیاز به تعمیرات و بازسازی وجود داشت با یک نگاه به این نقشه، با کمترین خرابی و هزینه محل خرابی پاکسازی شود.
لوله کشی شوفاژ از سقف
لوله کشی شوفاژ از سقف را می توان دنباله لوله گذاری آب سرد و گرم از سقف دانشت. ما در این روش می توانیم لوله های خارج شده از کلکتور را به هر شکلی که می خواهیم کف خواب یا سقفی به سمت رادیاتورها ببریم. در اصل پس از اینکه لوله های اصلی وارد کلکتور شد، لوله های خروجی را می توانیم از طریق سقف به تجهیزات مصرفی برسانیم. در بحث لوله کشی شوفاژ از سقف هم پس از اینکه لوله کشی پکیج تکمیل شد، لوله های آب را از زیر پکیج گرفته و به کلکتور رفت متصل می شود.
در ادامه برگشت آب سرد از کلکتور به پکیج یا موتور خانه برده می شود. پس از اینکه انشعابات مورد نیاز به تعداد رادیاتورها هم انجام شد لوله های رفت و برگشت خروجی به صورت عمود و بالا رونده تا سقف ساختمان کشیده می شود. این کار مزایای بسیاری اعم از: زیر بار نبودن لوله ها، دسترسی سریع در مواردی که نیاز به تعمیر و تعویض داریم، کاهش محسوس هدر رفت انرژی و … دارد که امروزه با توجه به ساختارخانه ها گزینه خوبی به نظر می رسد.
لوله کشی شوفاژ از کف
لوله کشی شوفاژ از کف چند سالی است که با محبوبیت خوبی روبرو شده و سازندگان و افرادی که امور اجرایی ساختمان ها را در دست دارند این روش را در اولویت قرار می دهند. در این کار با قرار گرفتن لوله ها در کف هر واخد، دمای مورد نیاز تامین می شود. دلیل استفاده از لوله کشی شوفاژ از کف این است که گرما به طور یکنواخت در تمامی مسیر توزیع می شود بدون اینکه اتلاف انرژی صورت بگیرد.
معمولا این روش پیش نیازهایی دارد که باید حتما قبل از هر اقدامی آنها را مهیا کرد. مواردی مثل:
- تهیه نقشه لوله کشی و تعیین محل قرار گیری پکیج و رادیاتورها
- نصب شیر هواگیر،
- لوله کشی تمامی قسمت ها قبل از این کار انجام شده باشد
پس از این اقدامات زمان آن رسیده که نصاب رادیاتور کار لوله کشی شوفاژ از کف را با تایید کارفرما و کارشناس ناظر آغاز کند. در پایان ضروری است کار تست تمامی مراحل با صبر و حوصله انجام شود تا اگر مشکلی در نحوه لوله گذاری وجود دارد قبل از وارد شدن جریان آب کاملا بر طرف شود.
هزینه لوله کشی شوفاژ چقدر است؟
قیمت لوله کشی شوفاژ به مانند سایر خدماتی که در حوزه های مختلف ارائه می شود دارای شرایط خاص و تبصره هایی است که باعث می شود این هزینه ها با افزایش یا کاهش روبرو شوند. هر چند نصاب شوفاژ قبل از هر کاری به طور واضح و شفاف قیمت مواد مصرفی و دستمزد را بیان می کند اما از مهمترین آنها می توان به:
- نوع لوله کشی روکار یا توکار بودن
- جنس لوله مورد نظر
- تعداد شوفاژ
- مسیر لوله گذاری
- سایز لوله
- متراژ خواباندن لوله
- و…
اشاره کرد. در هر ساختمان این موارد می تواند جایگزین سایر شرایطی شود که کارشناس تشخیص می دهد. نکته ای که باید شما مد نظر قرار دهید هر نوع برآورد هزینه لوله کشی شوفاژ قبل از استارت کار با صاحب خانه در میان گذاشته می شود.