بازسازی لوله کشی آب و فاضلاب – تمام نکات قبل از اجرا

فیکس پایپ > وبلاگ > بازسازی لوله کشی آب و فاضلاب – تمام نکات قبل از اجرا
بازسازی لوله کشی فاضلاب

بازسازی لوله کشی جز خدماتی است که همواره در ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرد. در این مورد فرقی ندارد که ساختمان شما نوسازبوده یا چند سالی از احداث آن می گذرد. تنها نکته ای که میتواند سیستم شما را چند وقتی بیشتر سالم نگه دارد مواد اولیه مصرفی و کیفیت آن است.

لوله ساختمان قسمتی است که با چشم مسطح دیده نمی شود. به همین دلیل اگر فرسودگی، نشتی و ترکیدگی، زنگ زدگی و … در آن تشکیل شود به راحتی قابل مشاهده نیست و عدم کم توجهی به این مسئله می تواند باعث ایجاد خسارات های مالی و جانی بسیاری برای ساکنین منازل باشد.

از بین رفتن تدریجی لوله ها با پوسیدگی امری کاملا طبیعی است که تنها با بررسی دوره ای می توان پی برد که ایرادی در لوله ها وجود دارد یا خیر. بازسازی لوله کشی ساختمان دقیقا همان کاری است که می تواند تا حد بسیار زیادی لوله ها را از پوسیدگی و ترکیدگی نجات دهد.

یکی از دلایلی که سبب می شود این مشکلات در لوله ساختمان به وجود بیاید نداشتن اطلاعات ساکنین درمورد لوله ها است که در این قسمت می خواهیم شما را با مواردی آشنا کنیم تا بتوانید به موقع بازسازی را انجام دهید.

10 دلیل مهم بازسازی لوله های ساختمان

بازسازی لوله کشی منازل می تواند به علت های مختلفی انجام شود که هر کدام با توجه به مشکلی که ایجاد می کنند راهکارهای متفاوتی دارند. از آنجایی که تاسیسات حرفه تخصصی بوده و افراد باید تجربه کافی در این زمینه را داشته باشند تا بتوانند با رعایت استانداردهای لازم تعویض لوله ساختمان را انجام دهند. پس توصیه می شود از شرکت های تاسیساتی با سابقه و معتبر خدمات دریافت نمایید.

اگر چه این نوع خدمات توسط لوله کش انجام میگیرد اما شما با دانستن عواملی که باعث خرابی میشود می توانید بر نحوه کار این اشخاص نظارت داشته باشید و بازسازی لوله ها را در بهترین زمان انجام دهید.

1- افزایش کیفیت آب مصرفی

افزایش کیفیت آب مصرفی

جنس لوله ها رابطه مستقیمی با کیفیت آب مصرفی دارد. هرچقدر از لوله های با کیفیت و مرغوب استفاده نمایید آب شرب شما املاح کمتری را به خود خواهد گرفت. همانطور که می دانید این مسئله بیشتر در لوله های گالوانیزه مشاهده می شود. دلیل آن هم واکنش آب با اکسیژن است که باعث تشکیل اکسید در لوله میشود. این مواد زائد به مرور کیفیت آب مصرفی را کاهش داده و می تواند سختی آب را از حد استاندارد فراتر ببرد.

راهکاری که می توان برای این مورد پیشنهاد داد استفاده ار لوله های نسل جدید نظیر لوله پلیکا، لوله پنج لایه، لوله سبز و … می باشد که می تواند مشکلاتی از این دست را بر طرف نماید.

2- استفاده از لوله بی کیفیت

استفاده از لوله بی کیفیت

این مشکل بیشتر در ساختمان هایی که سیستم لوله قدیمی تری دارند و به روش سنتی کشیده شده وجود دارد. یکی از لوله های بی کیفیتی که در گذشته بسیار مورد استفاده قرار می گرفت لوله آهنی یا گالوانیزه بود. این لوله ها به مرور دچار زنگ زدگی، فرسودگی، تشکیل رسوب در جداره لوله می شدند و در اکثر مواقع  نیاز به بازسازی لوله آب و فاضلاب است. همین معضلات باعث شد تولید کنندگان به فکر ساخت لوله های با کیفیت بیفتند. در نتیجه با تولید انواع لوله پلیکا، لوله سبز، لوله پنج لایه و … توانستند این مشکل را برای همیشه جل نمایند.

اگردر ساختمان شما از لوله های قدیمی به خصوص گالوانیزه استفاده شده و در حال حاضر نیاز به تعویض دارید سعی کنید از لوله های نسل جدید در سیستم خود بهره ببرید تا هم هزینه کاهش پیدا کند و هم تا چند سال آینده خیالتان از لوله ها راحت باشد.

3- تشکیل نم و رطوبت در دیوارها و کف ساختمان

تشکیل نم و رطوبت در دیوارها و کف ساختمان

ایجاد نم و رطوبت ساختمان یکی ازمشکلاتی است که مهمترین علت تشکیل آن می تواند نشتی یا ترکیدگی در لوله ها باشد. این مورد اگر از سقف باشد میتواند نشان دهنده عایق کاری نامناسب باشد. یا اگر آب دریک محل جمع می شود می تواند از درزهای ایجاد شده ما بین کاشی و سرامیک ها باشد.

علاوه بر این موارد میتوان خطاها  و عوامل انسانی را هم در این بروز این مشکل دخیل دانست. با کمک یک لوله کش ماهر به راحتی می توانید کشف کنید که رفع نم و رطوبت ساختمان به چه عاملی مربوط می شود.  

سعی کنید پس از پیدا کردن محل دقیق نم و رطوبت ساختمان به سرعت بازسازی را انجام دهید تا تاثیرات منفی وجود رطوبت نظیر کپک روی دیوار و کنج ها، پیچیده شدن بوی بد در فضای منزل و … اذیتتان نکند.

4- کاهش هزینه های مصرفی

افزایش بی دلیل قبض آب

اگر قبض آب ساختمان چند ماهی است بی دلیل افزایش پیدا کرده و شما نمی توانید دلیلی برای آن پیدا کنید بهتر است به دنبال علت در لوله خود باشید. نشتی یا ترکیدگی در لوله ها، چکه کردن شیرآلات بهداشتی و … می تواند نشانه هایی از هدر رفت آب در قسمت هایی از لوله باشد که باید هرچه سریعتر نقطه مورد نظررا پیدا کرده و با کمک لوله کش، تعمیر شیرآلات را انجام دهید. 

5-افزایش عمر مفید ساختمان

شاید در وهله اول بگویید این مورد چه ربطی به تعویض لوله ساختمان دارد اما باید بدانید اگر سالهای زیادی از ساخت آپارتمان شما می گذرد احتمال سوراخ شدن، شل شدن اتصالات داخلی، ترکیدگی و … وجود دارد که می توان با چند حرکت ساده و به موقع از پیش روی این مشکلات جلوگیری کرد. شما با تعویض قسمت های معیوب با انواع اتصالات نو و با کیفیت می توانید از هزینه و خرابی هایی که از طریق نشتی و ترکیدگی در ساختمان به وجود می آید نجات پیدا کنید.

6- رفع خرابی سیستم لوله کشی

اگر شما هم با مشکلاتی نظیر کاهش افت فشار، گرم و سرد شدن آب، انسداد پی در پی لوله های فاضلاب روبرو هستید می تواند منجر به خرابی لوله شود. بازسازی لوله کشی راه حلی است که می توانید به سرعت ایراد سیستم را یافته و آن را بر طرف نمایید.

سعی کنید تعویض لوله آب و فاضلاب را دست کم نگیرید زیرا خساراتی که از این طریق وارد می شود بسیار گسترده بوده و می تواند علاوه بر خود به دیوارها و سقف ها نیز سرایت کند و هزینه های بیشتری را به شما تحمیل نماید.

7-افت فشارآب گرم و سرد مصرفی

افت فشار آب همواره یکی از دغدغه هایی است که ساکنین ساختمان با آن روبرو هستند و در بیشتر مواقع نمی توانند دلیل این کاهش فشار آب را پبدا کنند. این اتفاق می تواند مربوط به پکیج، آبگرمکن دیواری و لوله ها و اتصالات داشته باشد.

لوله های گالوانیزه یکی از اصلی ترین دلایلی است که می تواند جریان آب گرم را با کاهش چشمگیری مواجه کند. استفاده از لوله های پلاستیکی مثل پلیکا، لوله سفید، لوله پنج لایه تا حد بسیار خوبی این مشکل را مرتفع می کند.

در همین زمینه بخوانید: بازسازی لوله کشی پکیج 

8- صرفه جویی درمصرف آب

صرفه جویی درمصرف آب

بازسازی لوله کشی یکی از فرصت هایی است که  با بروز کردن و قابلیت بخشی می توانید تا حدودی مصرف آب ساختمان را کاهش دهید. با نصب دستگاههای جدید برای مناطقی که در طول سال باران خوبی می بارد میتوان از آن برای آبیاری باغچه، شستشوی پارکینگ، حیاط و … استفاده کرد. با این تغییر کوچک می توانید مبلغ قبض آب خود را کاهش داده و لوله کشی توکار را با روش های امروزی جایگزین کنید.

9- تغییرات دکوراسیون ساختمان

تغییر دکوراسیون منزل بر خلاف قسمت های قبلی هیچ ارتباطی به خرابی لوله ها ندارد و این مورد بیشتر به تصمیم شما و نقشه ای که برای نصب حذف تجهیزات گرمایشی و بهداشتی دارید مرتبط است. بازسازی لوله کشی دراین قسمت می تواند موارد جزیی و کلی را در بر بگیرد.

در کل شما باید با توجه به نقشه قبلی ساختمان بهترین راه و کم هزینه ترین راه را برای تغییر دکور منزل انتخاب نمایید. یکی از مزایای این کار تغییر لوله گالوانیزه به  پلیکا و … می باشد. می توانید برای سرعت بخشیدن از روش روکار استفاده کنید تا در وقت و هزینه صرفه جویی شود.

10- اجرای غیر اصولی لوله کشی ساختمان

یکی دیگر از دلایل تعویض لوله غیر استاندارد بودن اجرای آن است. شما هر چقدر هم از لوله با کیفیت و مرغوب استفاده کنید اما نحوه راه اندازی تاسیسات غیر استاندارد باشد خروجی مطلوبی برای شما نخواهد داشت. در لوله کشی های قدیم هیچگونه نقشه ای وجود نداشت و سرویس کار صرفا با توجه به تجربه کار را انجام می دادند که در پایان ساکنین آپارتمان را با مشکلات فراوانی روبرو میکرد.

امروزه شرکت ها با افزایش علم سرویسکاران خود نسبت به استانداردها توانسته اند این مشکل را حل کنند. سعی کنید برای بازسازی لوله کشی توالت، از شرکت های معتبر مشاوره بگیرید.

چه اقداماتی باید برای بازسازی لوله کشی انجام داد؟

نحوه اجرای بازسازی لوله کشی

پس از مرحله تشخیص دلایل تعویض لوله که در قسمت قبل اشاره کردیم اکنون نوبت به اقدامات مناسب و اصولی بازسازی می رسد. در این مرحله شما باید ببینید که تمام لوله های ساختمان نیاز به بازسازی دارد یا قسمتی را عوض کنید مشکل حل خواهد شد.

باید در نظر داشته باشید که گاهی بازسازی بر اثر نشتی یا ترکیدگی در دیوار یا سقف به وجود می آید و همواره خود را به شکل لکه های زرد رنگ نمایان می کند. در این صورت می توانید از روش های دقیق تشخیص ترکیدگی لوله محل مورد نظر را پیدا کرده و آن را تعویض نمایید تا از سرایت آن به سایر بخش ها جلوگیری نمایید.

اما اگر بخواهید تمام لوله ها و اتصالات خود را با توجه به ایجاد مشکلاتی همچون فرسودگی، زنگ زدگی، افت فشار آب، تغییر دکوراسیون و … تعییر دهید باید تمام لوله های قدیمی را از ساختمان جمع آوری کرده و سپس شروع به بازسازی کنید.

شما می توانید یکی ازروش های توکار، روکار، کلکتوری و زیر سقفی را با مشورت لوله کش انتخاب نمایید. تمامی این راه حل ها مزیت های بسیاری نسبت به لوله کشی قدیمی دارد و فرصتی را برای ساکنین منازل قدیمی ایجاد می کند تا تعویض خود را با یکی از روش ها جدید جایگزین نمایند. سرعت بسیار بالا و هزینه پایین از مهمترین ویژگی های روش روکار یا کلکتوری می باشد.

تمامی مراحل بازسازی لوله آپارتمان خود را به شرکت های با سابقه در زمینه بازسازی لوله آب و فاضلاب بسپارید. با اینکار خیالتان از اجرای اصولی و استاندارد راحت خواهد بود و کافی است در آخر کار شما تست لوله جدید را انجام دهید.

بازسازی لوله کشی فاضلاب

لوله کشی فاضلاب ساختمان یکی از مهمترین مواردی است که باید هنگام ساخت و ساز بنا آن را به صورت کاملا دقیق و با مشاوره گرفتن از یک شرکت انجام داد. از آنجایی که این مورد کار بسیار حساسی است ،اگر بدون دقت و غیر اصولی صورت بگیرد میتواند در کوتاه مدت مشکلات بسیار زیادی را برای ساکنین به وجود بیاورد و حتی در بازسازی ساختمان هم شما را با چالش های گوناگونی اعم از تخریب بنا و هزینه های مالی شدید روبرو نماید.

در این مقاله قصد داریم شما را با قسمت های مختلف سیستم لوله فاضلاب آشنا کرده و سپس از عوامل مختلفی که منجر به بازسازی لوله کشی فاضلاب ساختمان می شوند صحبت کنیم. اگر سیستم فاضلاب ساختمان شما هم دچار ایراداتی است پیشنهاد می کنیم با ما همراه باشید و اطلاعات مفیدی را در مورد نوسازی لوله فاضلاب بدست بیاورید.

عواملی که منجر به بازسازی لوله کشی فاضلاب می شود

1- وجود نشتی در لوله فاضلاب

معمولا ایجاد نشتی در لوله ها یکی از شایع ترین دلایلی است که باعث تعمیر فاضلاب ساختمان می شود. این مورد هم بیشتر در نقطه اتصال لوله ها مشاهده می شود. به همین دلیل سیستم فاضلاب باید توسط شرکت ها و لوله کش با تجربه انجام شود تا شاهد چنین مشکلاتی در ساختمان نباشید.

نشانه های نشتی لوله فاضلاب

  • فرسودگی لوله فاضلاب
  • شکستگی، سوراخ شدن
  • وجود نم و رطوبت و خیسی در دیوارها و سقف
  • انتشار بوی فاضلاب در فضای ساختمان
  • زنگ زدگی و فرسوده شدن قسمت های آهنی مانند چهارچوب ها، لولا ها و …

میتواند این هشدار را به شما بدهد که به احتمال زیاد در قسمتی از لوله های فاضلاب نشتی ایجاد شده است. نشتی لوله های فاضلاب عموما خود به خود به وجود نمی آید و میتواند علت های متعددی داشته باشد که اکثرا به زمان بهره برداری ساختمان مربوط می شود و می تواند از اتصالات تا کیفیت پایین لوله فاضلاب را در بر بگیرد.

دلایل نشتی در لوله های فاضلاب

  • انتخاب نادرست لوله: همانطور که گفتیم این مسئله بیشتر در زمان طراحی  لوله گذاری فاضلاب باید مورد اهمیت قرار بگیرد. با توجه به مقدار فشار قابل توجه در تخلیه مواد فاضلابی باید از لوله های با فطر مناسب و اتصالات صحیح استفاده شود تا به مرور باعث سست شدن و نشت آن به خارج از لوله نشود. این مورد باید هنگام نوسازی فاضلاب هم لحاظ شود.
  • بی کیفیت بودن لوله: این نکته هم در طراحی اولیه لوله فاضلاب مهم است و هم در زمان تعویض فاضلاب زیرا مواد زائد و پسماندها مقدار قابل توجه ای مواد اسیدی در خود دارند که بی کیفیت بودن لوله سبب خوردگی و پوسیدگی شده و سرانجام لوله دچار نشتی میشود.
  • نشتی بر اثر شکستگی یا سوراخ شدن لوله: این نوع نشتی می تواند به دلایل مختلفی صورت بگیرد. ممکن است لوله فاضلاب قسمتی از خانه شما مسدود شده و برای رفع آن نیاز به لوله بازکنی داشته باشید که هنگام فنر زنی احتمال سوراخ شدن یا شکستگی وجود دارد. در این صورت باید قسمت سوراخ شده را برای بازسازی لوله فاضلاب ساختمان تعویض نمود.
  • باز بودن یا شل شدن اتصالات لوله: با توجه به حجمی از مواد زائد و پسماندی که در لوله های فاضلاب در حال تخلیه شدن می باشد به مرور می تواند باعث شل شدن اتصالات داخلی لوله فاضلاب ساختمان شود. برای رفع این مشکل باید آن قسمت را برای تعویض در نظر بگیرید.

پیاده سازی لوله کشی فاضلاب به روش سنتی

پیاده سازی لوله کشی فاضلاب به روش سنتیاز آنجایی که در این روش تمامی لوله ها در کف ساختمان خوابانده میشود و برای پوشاندن لوله فاضلاب از مصالح ساختمانی نظیر سیمان استفاده می کنند باعث می شود فشار بسیار زیادی به لوله ها وارد شود و در نتیجه می تواند سبب شکسته شدن و نشتی شود. قبل از نوسازی فاضلاب هم باید تمامی مصالح کنده شود تا بتوان آن قسمت را ترمیم کرد.

2-مسدود شدن لوله فاضلاب

بیشتر افراد بحث گرفتگی لوله فاضلاب را با مسدود شدن آن یکی می دانند و فکر می کنند هیچ تفاوتی بین این دو وجود ندارد در صورتی که گرفتگی لوله فاضلاب را می توان به کمک ابزارآلات  لوله بازکنی آن را بر طرف کرد اما مسدود شدن لوله فاضلاب اکثرا به وسیله انواع مصالح ساحتمانی و … شکل می گیرد که در بیشتر مواقع با ابزارآلات لوله بازکنی باز نمی شود و تنها راه حل موجود بازسازی لوله فاضلاب است. اگر در بررسی های خود به هیچگونه نشتی در لوله های فاضلاب برنخوردید احتمال اینکه لوله های فاضلاب دچار گرفتگی شده باشند

نشانه های مسدود شدن لوله فاضلاب

  • بالا زدن چاه فاضلاب
  • منتشر شدن بوی نامطبوع شبیه به بوی فاضلاب در محیط ساختمان
  • تخلیه سینک آشپزخانه، روشویی و … طول می کشد.

مهم ترین عوامل مسدود شدن لوله فاضلاب

برای گرفتگی لوله های فاضلاب علت های بیشماری را میتوان در نظر گرفت که در این قسمت به مهمترین آنها می پردازیم

  • وجود جرم و رسوب در لوله های فاضلاب

این مورد می تواند به علت های مختلفی تشکیل شده باشد

1- کم بودن و نداشتن شیب استاندارد هنگام اجرای لوله فاضلاب

2- استفاده بیش از حد از اتصالات و زانویی

3- نصب لوله های چدنی و گالوانیزه هم یکی از دلایل رسوبی شدن لوله های فاضلاب می باشد که در نوسازی لوله کشی فاضلاب بهتر است از لوله های با کیفیت همچون پوشفیت و پلیکا استفاده شود.

  • افتادن اشیاء گوناگون در داخل لوله فاضلاب

یکی دیگر از مواردی که می تواند باعث گرفتگی لوله فاضلاب شود افتادن اجسام و اشیایی است که کار تخلیه را با مشکل روبرو می کند این مورد بیشتر در سیفون فاضلاب اتفاق می افتد.

  • اتصالات نامطلوب لوله

این مورد زمانی اتفاق می افتد که لوله کش هنگام متصل کردن لوله ها به هم سطح آنها را به خوبی آماده سازی نکرده تا در دل هم قرار بگیرند. به همین دلیل باعث بوجود آمدن مانع در سطوح داخلی لوله فاضلاب می شود و عبور مواد زائد را با مشکل روبرو کرده و با گذشت می تواند سبب گرفتگی لوله شود.

3- منتشر شدن بوی فاضلاب در ساختمان

بیشتر افراد فکر می کنند زمانی که بوی فاضلاب در فضای ساختمان پیچیده به گرفتگی لوله مربوط می شود و باید نسبت به بازسازی فاضلاب اقدام نمایند. اما بد نیست بدانید که انتشار بوی بد فاضلاب می تواند دلایل دیگری هم داشته باشد که بهتر است آنها را هم قبل ار تعمیر لوله فاضلاب ساختمان مورد بررسی قرار دهید.

  • نصب غیر اصولی لوله های ونت یا هواکش : علاوه بر مواد زائد و پسماندی که از لوله های فاضلاب عبور می کنند گازهایی در سطح لوله ها تشکیل می شود که به نوعی به سیستم فاضلاب مربوط می شود. برای دفع این گازها در سیستم لوله کشی فاضلاب باید از لوله های ونت یا هواکش استفاده شود تا بتوان این گازها را از محیط ساختمان خارج کرد. زمانی که لوله هواکش به درستی و استاندارد نصب نشود می تواند برعکس عمل کرده و گازهای ایجاد شده را به داخل منزل هدایت نماید. نصب این لوله ها بصورت بالا رونده بوده و تا ارتفاع مشخصی از پشت بام قرار می گیرد و انتهای آنها باید خم شود تا به داخل برنگردد.
  • ترکیدگی و یا نشتی در سیستم فاضلاب: یکی دیگر از مواردی که می تواند باعث منتشر شدن بوی فاضلاب در ساختمان شود ترکیدگی و نشتی لوله فاضلاب می باشد. چنانچه به این نکته پی بردید که در بخشی از ساختمان لوله فاضلاب دچار ترکیدگی یا نشتی شده باید سریعا تعویض فاضلاب آن قسمت را انجام دهید.
  • خشک بودن شتر گلویی: شتر گلویی یک قظعه u شکلی است که برای جلوگیری از ورود گازهایی همچون آمونیاک، سولفید هیدروژن و … می باشد. علاوه بر این از ورود حشراتی که در داخل فاضلاب زندگی می کنند به داخل ساختمان جلوگیری می کند. اما نصب غیر اصولی شتر گلو می تواند باعث خشک شدن آن شده و به طبع آن ورود گازهای ذکر شده به داخل محیط خانه اتفاق خواهد افتاد.
  • بالا زدن چاه و نشت آن: پر شدن و بالا آمدن چاه فاضلاب یکی دیگر از دلایلی است که باعث تشکیل بوی بد فاضلاب می شود. استاندارد نبودن و مرغوب نبودن چاه فاضلاب هم می تواند باعث بروز نشتی شده و آب فاضلاب به سایر نقاط نفوذ کرده و سبب انتشار بوی فاضلاب می شود.

4- تغییر سیستم لوله فاضلاب ساختمان

تغییرسیستم لوله فاضلاب یکی از دلایلی است که به بازسازی لوله فاضلاب منجر می شود. زیرا در زمان هایی که قرار است یک سرویس بهداشتی، حمام، روشویی و … اضافه یا برداشته شود تنها با اینکار می توانید این مسئله را حل نمایید.

پس از بررسی مواردی که می توانست به نوسازی لوله کشی فاضلاب مربوط شود قصد داریم در قسمت بعدی شما را با مراحل بازسازی فاضلاب آشنا نماییم و نحوه انجام هر کدام را شرح دهیم.

مراحل بازسازی لوله کشی فاضلاب

 

مراحل بازسازی لوله کشی فاضلاب

با توجه به علت بازسازی سیستم  فاضلاب و فرم آن مراحلی که برای تعویض لوله کشی فاضلاب در نظر می گیرند هم متفاوت است. برای درک این موضوع می توان بیان کرد به طور کلی فاضلاب ساختمان به دو شکل لوله کشی سنتی و زیر سقفی انجام می شود.

نوسازی لوله فاضلاب به روش سنتی

این مورد بیشتر در گذشته رایج بوده و در ساختمان هایی که عمر بالایی دارند دیده می شود. در این ساختمان ها معمولا از لوله های فلزی یا گالوانیزه برای فاضلاب استفاده شده است و لوله ها کف خواب می شوند. در بازسازی لوله فاضلاب به روش سنتی برای دسترسی به لوله ها باید کف ساختمان را با کنده کاری و حفاری برداریم که این مورد علاوه بر زمان بر بودن، باعث وارد آمدن هزینه های مالی زیادی می شود.

به همین دلیل امروزه سیستم لوله فاضلاب به روش سنتی منسوخ شده است و شرکت های تاسیسات ساختمان کمتر از این روش استفاده می کنند. این روش علاوه بر هزینه بر بودن می تواند در تعمیرات لوله کشی ساختمان هم شما را دچار مشکل کند. پس از دستیابی به لوله آسیب دیده یا مسدود شده می توان آن قسمت را تعمیر و یا تعویض نمود و دوباره روی لوله ها را با مصالح ساختمانی همچون سیمان پوشش داد.

بازسازی سیستم لوله کشی فاضلاب به روش زیر سقفی

بازسازی سیستم لوله کشی فاضلاب به روش زیر سقفی

 

امروزه این روش با استقبال زیادی از سوی پیمانکاران ساختمانی مواجه بوده که دلیل آن هم راحتی در هنگام نصب و بازسازی فاضلاب بدون کنده کاری و خراب کاری است. در این روش لوله ها توسط کناف در سقف مخفی می شوند که هنگام تعمیر فاضلاب، کافی است کناف را بردارید و بخشی که نیاز به بازسازی دارد را با سرعت بالا و هزینه کم بر طرف نمایید.

بازسازی لوله کشی فاضلاب به دلیل نشتی لوله

در این روش ابتدا باید محل دقیق نشتی را با کمک ابزارآلات و راهنمایی های لوله کش ماهر پیدا کرد. سپس باید نوع لوله را مشخص کرده و نسبت به آن اقدام به تعمیر لوله فاضلاب نمایید. از آنجایی که لوله های زیادی در سیستم فاضلاب به کار می روند اما از مهمترین آنها می توان به لوله فلزی یا گالوانیزه، لوله چدنی، لوله پلیکا، لوله پوشفیت و … اشاره کرد.

به همین خاطر تشخیص نوع لوله بسیار مهم بوده چرا که در بازسازی فاضلاب موظف هستیم از لوله ها و اتصالات مناسب استفاده نماییم. اگر در یک ساختمان لوله فاضلاب چدنی است می توان نشتی لوله را با اتصال لوله چدنی جدید به لوله قبلی تعویض کرد.

بد نیست این را هم بدانید که اتصالات لوله های چدنی بسیار پر هزینه بوده و کار پر زحمتی برای لوله کش تلقی می شود. بهتر است قبل از اینکه به این مراحل برسیم فاضلاب خود را به لوله پلیکا یا پوشفیت مجهز کنیم.

تعویض لوله فاضلاب به دلیل مسدود شدن لوله

شما برای رفع این مشکل همانند نشتی لوله ابتدا باید محل دقیق مسدود شدن لوله را پیدا کنید. برای این کار می توانید از لوله کش سیار شرکت فیکس پایپ کمک بگیرید. بعد از یافتن محل دقیق گرفتگی باید ببینید که مسدود شدن لوله فاضلاب توسط مصالح ساختمانی بوده یا سایر مواد و اشیا باعث گرفتگی شده و براساس آن فاضلاب خود را انجام دهید.

نوسازی لوله کشی فاضلاب به دلیل انتشار بوی بد فاضلاب

اگر در بررسی های خود به این نتیجه رسیدید که مشکل فاضلاب شما به انتشار بوی بد فاضلاب مربوط می شود و باید تعویض لوله فاضلاب انجام شود. بهترین کار این است که لوله های ونت و هواکش ساختمان را بصورت کاملا اصولی و استاندارد زیر نظر لوله کش با تجربه نصب نمایید و حتما در فاضلاب خود نصب سیفون را جدی بگیرید.

بازسازی لوله فاضلاب به دلیل تغییر نقشه

این مورد با توجه به اینکه شما قصد دارید کل ساختمان را مورد بازسازی قرار دهید یا بخشی از آن را می تواند مراحل متفاوتی داشته باشد. اگر قرار است کل سیستم فاضلاب تغییر نماید بهترین فرصت برای ساختمان هایی است که لوله های فاضلاب آنها فلزی و گالوانیزه است و می توانند لوله های خود را بروز کرده تبدیل به لوله های پلیکا و لوله پوشفیت نمایند.

اما زمانی که شما می خواهید یخشی را به سیستم فاضلاب خود نظیر سرویس بهداشتی، حمام، روشویی و … اضافه نمایید دیگر نیازی به کنده کاری کل بنا ندارید. مگر در صورتی که پی برده باشید که مشکلی در سیستم لوله مشی فاضلاب وجود دارد در این صورت می توانید برای تغییر نقشه لوله کشی فاضلاب خود تمامی لوله ها را تعویض نمایید.

معمولا تعویض لوله فاضلاب در مواردی که مثلا قصد دارید توالت ایرانی را با توالت فرنگی جایگزین کنید و باید بخشی از آن تعییر نماید با بررسی لوله کشی معلوم می شود اکثر لوله ها دچار فرسودگی و زنگ زدگی شده و باید تمامی لوله ها بازسازی شود. اینجاست که شما می توانید لوله های فرسوده خود را تبدیل به لوله های با کیفیت همچون همچون پلیکا و یا پوشفیت نمایید.

بازسازی لوله کشی فاضلاب در تهران

بازسازی سیستم لوله کشی فاضلاب به روش زیر سقفی

 

با توجه به بافت قدیمی شهر تهران اکثر ساختمان ها بافت قدیمی دارند و سیستم لوله آب و فاضلاب بیشتر از لوله های چدنی می باشد. همین مسئله باعث شده است که اکثر ساکنین این ساختمان ها از مشکلاتی نظیر افت فشار آب، گرفتگی لوله، نشتی، انتشار بوی فاضلاب، ترکیدگی لوله، تخلیه کند سینک و کف شور حمام و … روبرو شوند.

به همین دلیل شرکت فیکس پایپ با علم به این موضوعات به صورت کاملا تخصصی در زمینه بازسازی فاضلاب فعالیت می کند. کارشناسان این مجموعی در تمامی مناطق 22 گانه تهران مستقر هستند تا اگر همشهریان تهرانی نیاز به خدمات تاسیسات تهران داشتند همکاران ما در کوتاه ترین زمان در محل حاضر شوند.

این نکته را هم در نظر بگیرید که اموری که به لوله ساختمان مربوط می شود از تعمیرات تا نصب شیرآلات ساختمان بهتر است به یک شرکت متخصص سپرده شود تا با رعایت استانداردها خدمات شما به شکل اصولی انجام شود تا دیگر دغدغه مشکلاتی که در بالا ذکر کردیم روح و روان شما را آزرده خاطر نکند.

نحوه بازسازی کلی سیستم لوله کشی آب و فاضلاب

اگر به دلایل فرسودگی و زنگ زدگی لوله ها و تغییر دکوراسیون تصمیم دارید تمامی لوله ها را نوسازی کنید، باید ابتدا تمامی لوله ها با توجه به روش های قدیمی از منزل جمع آوری شود. بعد از این مرحله می توان یکی از لوله کشی های نسل جدید نظیر: روکار، توکار، زیر سقفی و کلکتوری را اجرا کرد.

در آپارتمان هایی که سیستم لوله کشی سنتی بوده و به شکل توکار مسیر لوله گذاری شده حجم کنده کاری و خارج کردن لوله ها زیاد است. اما اگر از همان ابتدا از روش کلکتوری یا زیر سقفی استفاده کرده باشید با کمترین خرابی می توانید لوله های جدید را نصب نمایید.

پیشنهاد ما این است برای پیشگیری از خرابی های متعدد شما از لوله کشی روکار استفاده کنید و اگر شرایط ساختمان اجازه می داد دست به لوله های توکار خود نزنید. این مزیت هم هزینه های شما را کاهش می دهد و هم اینکه افت فشار آبی هم اگر وجود داشته باشد با این روش تا حدود بسیار زیادی از بین خواهد رفت.

5/5 - (12 امتیاز)
4 پاسخ
  1. مهدی شهبازی

    سلام خسته نباشید ببخشید من ی خونه ویلایی دارم میخوام لوله آب رو تعویض کنم به نظر شما بازسازی لوله کشی ساختمان با لوله پلیکا بهتره یا با لوله پوشفیت؟

    1. فیکس پایپ

      سلام در لوله کشی های جدید برای افزایش کیفیت کار و کاهش هزینه از لوله کشی پوشفیت استفاده کنید بهتر است.

  2. کاوه

    سلام. من یه خونه ویلایی ۲۵ سال ساخت دارم و میخوام تعمیرات انجام بدم و لوله های فاضلاب هم پلیکا هست و درحال حاضر هم مشکلی نداره. آیا نیاز به تعویض لوله کشی فاضلاب ساختمان هست ؟

    1. فیکس پایپ

      سلام باید بررسی بشه اگر مشکلی مثل پوسیدگی نداشت نیاز نیست تعویض بشه میتونید با شماره پشتیبانی تماس بگیرید

یک دیدگاه بگذارید

تماس با آقای فیکس پایپ

تماس شبانه روزی در تهران (کلیک کنید)

۰۹۱۲۳۹۵۵۳۴۱

09123955341 (فقط تهران)